Chcete zatočit se suchem? Pořiďte si automatické zavlažování

Sucho trápí nejen Českou republiku, ale prakticky celý svět. Podle všeho můžeme tedy očekávat, že nás i tento rok čeká suché léto, během kterého budou trpět především rostliny. I takový problém má však řešení, a to v podobě automatického zavlažování.

S automatickým zavlažováním ušetříte čas i vodu

Automatické zavlažování se těší velké oblibě právě v posledních několika letech, a to především kvůli suchu, které v letních dnech trápí téměř celou republiku. Nejvíce tedy trpí trávníky a rostliny, které se bez vody neobejdou.

Tu jim můžete poskytnout i vy sami. Stačí, když do své zahrady pořídíte automatické zavlažování, které je efektivnější než klasické zalévání zahradní hadicí. Největší výhodou zavlažovacího systému je snížená spotřeba vody a jeho soběstačnost, kdy ho stačí pouze nastavit a nechat vše na něm.

Výhody automatického zavlažování

  • nižší spotřeba vody
  • jednoduché ovládání skrze mobilní aplikaci
  • efektivnější závlaha
  • chytré zavlažování

Zavlažování můžete ovládat skrze mobilní aplikaci

Automatické zavlažování tvoří systém závlahy řízený přes wifi, díky čemuž jej můžete jednoduše kontrolovat a zároveň i řídit prostřednictvím mobilní aplikace. Během pár kliků tak můžete zavlažování vypnout, zapnout nebo ho i kompletně nastavit.

O jeho fungování se stará takzvaná hardwarová jednotka, která je pomyslnou centrálou celého systému. S jejím prvotním nastavením vám samozřejmě pomůže firma, která provádí její instalaci. Kromě toho je systém opatřen i o čidla, která rozpoznají déšť a podle něj nastaví plán zavlažování.

Pro zavlažování skleníku zvolte kapkovací závlahu

Běžné závlahové systémy nemusí být tak efektivní v případě, že se je rozhodnete využít například v záhonech či skleníku. Pro tento účel je mnohem výhodnější kapková závlaha, která se dokáže dostat i na méně dostupná místa. V tomto případě nemá systém podobu rozprašovačů, ale hadice s dírkami, ze kterých pomalu vytéká voda. Využít ji můžete například i k závlaze živých plotů či keřů.

Inspirace:  Poradíme vám, jak si vypěstovat vlastní česnek pro vlastní potřebu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *