Zajistěte si hygienicky čisté holení díky vychytávce

Jestliže také každé ráno trávíte s holicím strojkem v ruce, měli byste mu věnovat stejnou péči, jako jakákoliv jiné části koupelny. Obvykle všechno často myjeme a dezinfikujeme (od houbičky na ruce až po držák na mýdlo), ale zcela zapomínáme na předměty, které se přímo dotýkají naší pokožky.

A ani holicí strojky často nejsou výjimkou. Také si myslíte, že pro jejich údržbu bohatě stačí, pokud je po každém použití opláchnete pod horkou vodou? Pak vás tentokrát vyvedeme z omylu.

Problém představují zejména bakterie

Samotná voda totiž umí jen vypláchnout nečistoty ze snadno přístupných míst.  A jistě uznáte, že tím vnitřní čistí holicí hlavy rozhodně nejsou. A jaké nečistoty tu najdeme? Obvykle jde o zbytky kůže, vlasů a vousů, anebo kožní maz, kapky potu apod. To všechno dohromady poskytuje doslova dokonalou živnou půdu bakteriím, které žijí okolo nás.

Uvnitř hlavice se navíc drží vlhko, jež jejich růst urychluje. A poté stačí už jen malé škrábnutí nebo podráždění kůže a nepříjemný zánět je na světě. A co proti tomu dělat? Rozhodně se nespoléhejte na běžnou údržbu a své holicí strojky dezinfikujte mnohem důkladněji, než jste to dělali doposud. Skvělým pomocníkem vám v tomto ohledu bude čistící kazeta Braun.

Čisticí roztok se o vše postará

Funguje jen na strojky své značky, to ovšem nevadí, protože kdo vyznává kvalitu, velmi pravděpodobně již Braun vlastní (nebo o jeho koupi alespoň uvažuje). A jak si tedy při čištění počínat? Strojek opláchněte jako obvykle. Přebytečnou vodu však poté důkladně osušte, abyste nenarušili koncentraci čistícího roztoku.

A teď přijde ke slovu Braun čistící kazeta. Hlavici jednoduše vložte dovnitř. Dolijte čistící roztok a nechte ji, aby předvedla, co umí. Za několik minut bude hotovo a vy se budete moci opět těšit z hygienicky čistého holení. Výhodně ji zakoupíte na Woldoshop.cz.

Inspirace:  Známe diář, určený speciálně pro maminky školou povinných dětí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *